در کلیترین حالت تقسیمبندی بازارهای مالی، این مدل بازارها را به دو دسته بازارهای اولیه و بازارهای ثانویه تبدیل میکنند. برای شروع کار و سرمایهگذاری در هر کدام از این بازارها ابتدا باید با مفهوم و جزئیات فعالیت آنها آشنایی داشته باشید. با توجه به اینکه بازارهای اولیه برای بیشتر افراد شناخته شده هستند و در بیشتر منابع مالی به این بازارها اشاره میشود، در این مطلب قصد پاسخ به پرسش بازار ثانویه چیست؟ و تاثیر آن بر بورس و دیگر بازارهای مالی را داریم. برای آشنایی هر چه بیشتر با این بازار، تا انتها همراه ما باشید. برای کسب الاعات بیشتر به وبسایت تحلیلی خبری اکونومیشن مراجعه کنید.
مفهوم بازار ثانویه چیست؟
بازارهای مالی، بازارهایی هستند که اشخاص حقیقی و حقوقی با سرمایهگذاری و صرف هزینه در آنها به گردش مالی و اقتصادی کشور کمک میکنند. انواع مختلفی از بازارهای مالی وجود دارد که دو نوع شناخته شده آن، بازارهای اولیه و بازارهای ثانویه هستند. بازارهای اولیه، بازار داراییهایی هستند که برای اولین بار معامله میشوند. برای مثال اوراق بهاداری که برای اولین بار توسط یک شرکت پخش و عرضه شود جزو بازارهای اولیه محسوب میشود.
در مقابل بازارهای اولیه، بازارهای ثانویه قرار دارند که در آنها دارایی بیش از یک بار معامله شده و پس از یک بار عرضه یا فروش، مجددا وارد جریان بازار شده و به شخصی دیگر فروخته میشود. برای مثال اگر شخصی سهام یک شرکت در مرحله پذیرهنویسی خریده باشد و حال قصد فروش آن به سرمایهگذاری دیگر را داشته باشد، به نوعی به بازار ثانویه ورود پیدا کرده و معامله خود را در این بازار انجام داده است. به عبارت دیگر در بازارهای اولیه، درآمد حاصل از خرید و فروش سهام مربوط به شرکت عرضه کننده سهام و در بازار ثانویه، متعلق به شخص سرمایه گذار قبلی است. تقریبا تمام معاملات بورسی، جزو این نوع بازار هستند.
ویژگیهای بازار ثانویه
بازار ثانویه یک بازار کاربردی و مهم است که اگر شناخت کافی از آن وجود داشته باشد و با علم و آنالیز دقیق به آن وارد شد، حتی از بازار اولیه کارآمدتر بوده و سودی معادل یا بیشتر از بازار اولیه، در آن کسب خواهد شد. برای درک بهتر این موضوع در ادامه خواهیم گفت که ویژگیهای بازار ثانویه چیست و چرا سرمایهگذاری در این بازار توسط بهترین سرمایهدارای توصیه میشود؟
- هزینه معامله در بازارهای ثانویه کمتر از هزینه معاملات اولیه است که یکی از دلایل آن، حجم بالای معادلات است.
- این بازار با نقدینگی بیشتری نسبت به بازار اولیه همراه است. همه فروشندگانی که نیاز به پول نقد داشته باشند، به راحتی میتوانند سهام یا اوراق بهادار خود را به دیگر سرمایهداران فروخته و وجه نقد دریافت کنند.
- سرعت انتشار اطلاعات در بازارهای ثانویه بسیار زیاد است زیرا سرمایهداران زیادی به بررسی آن میپردازند.
- سرمایهگذاری در این بازار، نوعی پسانداز سودآور است.
- مقررات دولتها در مورد بازارهای ثانویه بسیار سنگین است.
- ایجاد فرصت برای سرمایهداران تا سرمایه راکد خود را وارد بازار کنند.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی این پرسش که بازار ثانویه چیست و چه اهمیتی دارد؟ پرداختیم. همانطور که گفتیم این بازار نقش مهمی در اقتصاد جامعه دارد و با توجه به گستردگی و امتیازات فراوان، سرمایهگذاری در آن عملی با ریسک پایین اما بازدهی فراوان است.
انتهای پیام/